Drijfhout

Drijfhout is een project van iStoires in samenwerking met de dienst Cultuur van de stad Oostende en bibliotheek Kris Lambert. Tussen 15 januari en 1 april 2017 konden auteurs zich laten inspireren door het werk van Léon Spilliaert en verhalen insturen die zich afspelen in Oostende.

Thema Drijfhout

Dagelijks spoelt er heel wat aan op het strand. Voorwerpen die een verhaal vertellen of waarbij je begint te fantaseren. Met Drijfhout wordt Oostende in verband gebracht met ontdekkingen, ontmoetingen, toevallig en onderweg. Met fantaseren over het onbekende, over het aangespoelde. De bibliotheek van Oostende en iStoires nodigde auteurs uit om een fictief verhaal te schrijven over wat vinden met een mens kan doen. De verhalen voor de 2de editie van Drijfhout werden verzameld tussen 10 januari tot 1 april 2017.

Verhalen in beeld

Inspiratie kon je tijdens de 2de editie zoeken en vinden bij de werken van Léon Spilliaert. Ook de schilder Léon Spilliaert (1881-1946), twintig jaar jonger dan Ensor, heeft immers zijn naam aan de Koningin der Badsteden gelinkt. Zijn nachtelijke zwerftochten doorheen de stad en de lange wandelingen langs het strand zetten hem aan tot het creëren van zijn beste werken: donker en mysterieus! Zijn werk was in deze tweede editie te zien bij het lezen van de gepubliceerde verhalen en van de nieuwe uitgave van iStoires die bij aanvang van het traject gratis verdeeld werd.

%d bloggers like this: